CHIȘINĂU 581 | Chișinăul subteran – legendă sau realitate

  • 25 Ianuarie 2018 11:46
0%
00:00:00
00:00:00

În Chișinău există construcții subterane, dar când vom avea cu adevărat o arheologie urbană, vom cunoaște mai multe. Există o aglomerație de pivnițe, beciuri vechi, unele de dimensiuni mai mari, altele mai mici, povestește directorul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, Ion Ștefăniță.

„Toate trebuie cercetate, inclusiv beciurile de pe strada Alexandru cel Bun, 19, cele două beciuri mari, clădite din piatră spartă, în partea de jos a orașului. Sunt interesante cele pe care le-am văzut pe str. Mateevici, 49, care parțial au fost demolate în anii 90.

Interesante sunt și construcțiile subterane din preajma Academiei de Arte, str. Mateevici 111, unde a fost Sfatul Țării. E un loc cu încărcătură istorică și toate acele construcții subterane trebuie cercetate, și cele din curte, și cele de sub clădiri… se mai spune că duc în direcția unei misiuni diplomatice, că altă construcție ar duce spre Valea Morilor.

Urmează ca arheologii și istoricii să dea răspuns la aceste enigme”, spune Ion Ștefăniță în emisiunea CHIȘINĂU 581, moderată de Mariana Vasilache.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău