Chișinău: Ziua curățeniei generale pe 31 martie

  • 21 Martie 2012 09:10
Chișinău: Ziua curățeniei generale pe 31 martie

În Chișinău va fi organizată o Zi a curățeniei generale pe 31 martie, la care sunt invitați să participe toți locuitorii capitalei, a anunțat astăzi primarul Dorin Chirtoacă.

Până atunci, pe 23 martie vor fi salubrizate teritoriile din jurul instituțiilor de învățământ, cu participarea elevilor, pe  24 martie  vor fi curățate parcurile și spațiile verzi, inclusiv albia râului Bâc și a râulețului Durlești, iar pe 30 martie - teritoriile instituțiilor medicale.

Dorin Chirtoacă i-a îndemnat pe locuitorii capitalei să se înarmeze cu unelte precum greble sau hârlețe, cu saci și mănuși, dar, mai ales, să păstreze curățenia în oraș.

Audio: Primarul Dorin Chirtoacă

Pentru a motiva cetățenii, primăria a propus și două concursuri pentru cei mai activi cetățeni. Elevii vor fi premiați cu câte 100 de lei pentru cele mai reușite fotografii care ilustrează activități de salubrizare, iar locuitorii capitalei vor putea câștiga 100 de mii de lei pentru amenajarea curții.

Preturile de sector vor monitoriza acțiunile din curțile blocurilor în perioada 1-15 aprilie, pentru a desemna ”cea mai curată curte”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău