Chiril Moțpan solicită PG să prezinte concluziile interceptărilor telefonice

  • 30 Noiembrie 2019 15:15
Chiril Moțpan solicită PG să prezinte concluziile interceptărilor telefonice

Fostul președinte al Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, deputatul Chiril Moțpan, a solicitat Procuraturii Generale să prezinte concluziile privind interceptarea convorbirilor telefonice ale unor personalități publice, jurnaliști și lideri de opinie, după ce materialele au fost expediate instituției. Într-o postare pe Facebook, parlamentarul a scris că cererea a fost făcută în spiritul transparenței, care se încearcă să fie adus în politica moldovenească, transmite IPN.

Chiril Moțpan a mai scris că a expediat, suplimentar, un demers către Dumitru Robu, fost procuror general interimar. Deputatul solicită să fie informat dacă a fost supus măsurii speciale de investigații reglementate de Legea cu privire la activitatea specială de investigații. Deputatul a rugat, în cazul în care a fost supus măsurii speciale de investigații, inclusiv și interceptării, să fie informat despre aceasta.

De asemenea, a cerut să-i fie prezentat procesul-verbal privind efectuarea măsurii speciale de investigații, precum și ordonanța procurorului cu privire la legalitatea măsurii efectuate. „Solicit respectuos examinarea demersului în regim prioritar și prezentarea răspunsului în termenul cel mai scurt posibil”, a scris Chiril Moțpan.

Chiril Moțpan a prezentat recent o listă în care se regăsesc susținători ai Platformei Demnitate și Adevăr, activiști și jurnaliști, discuțiile cărora au fost  interceptate. Potrivit deputatului, o parte dintre liderii protestelor organizate de Platforma DA erau și filați, urmărindu-se adunarea informațiilor compromițătoare.

Președinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a fost desemnat deputatul PDM, Alexandru Jizdan, prin votul de vineri, 29 noiembrie, a Parlamentului. Democratul vine în locul deputatului ACUM, Platforma DA Chiril Moțpan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chişinău
2,11 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:2,1 m/s
Mon
6 °C
Tue
6 °C
Wed
9 °C
Thu
10 °C
Fri
4 °C

Curs oficial BNM 23 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.1865 -0.0000
USD 17.7719 -0.0000
RON 4.0068 -0.0000
UAH 0.7293 -0.0000
RUB 0.2786 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău