Chiril Moțpan: Șoferul prins cu anabolizante e gata să depună mărturii, dacă i se acordă protecție

  • 10 Decembrie 2020 10:51
Chiril Moțpan: Șoferul prins cu anabolizante e gata să depună mărturii, dacă i se acordă protecție

Anabolizantele depistate recent la vamă, într-un automobil cu numere diplomatice, erau destinate sportivilor și se presupune că au fost produse în Republica Moldova, fiind scoase clandestin din regiunea transnistreană. Comunică deputatul Fracțiunii Platforma Demnitate și Adevăr, Chiril Moțpan. Potrivit parlamentarului, cazul ar face parte dintr-o schemă pusă în aplicare de câțiva funcționari publici și persoane apropiate președintelui în exercițiu, Igor Dodon, transmite IPN.

„Ar fi vorba de o schemă de contrabandă preluată de la Constantin Țuțu (ex-deputat democrat, n.r.), cunoscut pentru legăturile sale cu partea întunecată a sportului. Alături de două persoane, cel puțin din ambasada noastră la Moscova și două din Ministerul de Externe, ar fi implicați și trei apropiați ai lui Igor Dodon. Așa spun sursele. Să verifice Procuratura”, a declarat Chiril Moțpan într-un briefing de presă.

 

Potrivit lui Moțpan, cei trei ar fi: un fost șef la Vamă, un om de afaceri (care, se pare, este și cumătrul lui Igor Dodon) și fratele președintelui în exercițiu. „Sub protecția prietenilor celor trei, șoferul mașinii cu numere diplomatice trece de două-trei ori pe lună, marfă în valoare de peste 150 de mii de euro. Acum se pare că toți sunt gata să-l facă țap ispășitor în toată această poveste urâtă pe șoferul unității de transport. El este gata să depună mărturii, dacă statul îi asigură protecție lui și familiei sale”, susține deputatul. Potrivit lui, el deține această informație de la o persoană care l-a contactat.

Deputatul spune că persoane informate, care anterior au fost antrenate în combaterea contrabandei și crimei transfrontaliere, dar care nu au fost implicate în cercetarea acestui caz, afirmă că este puțin plauzibil ca aceste anabolizante să fi fost destinate pentru piața neagră din Federația Rusă. Mai degrabă, urmau să ajungă în Turcia sau în Ucraina.

Parlamentarul a declarat că, solicitând informații din diferite surse despre acest caz, a constatat că există și alte materiale care confirmă că anabolizantele se produc în Republica Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană. El spune că, după ce va acumula mai multe materiale, va prezenta informații despre implicarea într-o anumită schemă a „unui mare politician”

Chiril Moțpan a făcut apel către organele de drept să investigheze cu meticulozitate acest caz, să convingă șoferul să dea depoziții și să-i asigure protecția.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:4,12 m/s
Sat
9
Sun
10
Mon
10
Tue
9
Wed
11

Curs oficial BNM 17 Aprilie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.3806 -0.0000
USD 17.8731 -0.0000
RON 4.3416 -0.0000
UAH 0.6392 -0.0000
RUB 0.2325 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău