Chiril Moțpan, despre ministrul finanțelor: „A promovat în funcții importante persoane loiale și nu-și poate justifica averile”

  • 19 Noiembrie 2019 13:04
Chiril Moțpan, despre ministrul finanțelor: „A promovat în funcții importante persoane loiale și nu-și poate justifica averile”

Noul ministru al finanțelor, Serghei Pușcuța, ar fi agonisit prin metode ilegale aproximativ 1 milion de euro.

Acuzațiile vin din partea șefului comisiei parlamentare pentru securitate națională, Chiril Moțpan.

Potrivit lui Moțpan, Serghei Pușcuța, care a fost șef la FISC începând cu anul 2016, deține aproximativ 500 de hectare de teren.

Între 2015 și 2018, el ar fi achiziționat prin interpuși 470 de hectare în raionul Drochia, dintre care 150 au fost cumpărate de către judecătorul constituțional Eduard Ababii, care îi este cumnat.

Chiril Moțpan mai spune că Serghei Pușcuța a promovat în funcții importante persoane loiale și nu are cum să justifice averile acumulate.

„Informațiile privind factorii de corupție și protecționism de care dispune Comisia indică prezența relațiilor frauduloase de protecție, a evaziunii fiscale a intereselor de fraudă financiară între funcționarii fiscali și a agenților economici, a implicării factorilor de decizie în activități ilegale.

Pentru moment, noul ministru nu a răspuns acuzațiilor.”

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:20 %
Vint:2,57 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău