Chiril Gaburici i-a convocat de urgență pe Oleg Balan și Mihai Balan

  • 14 Mai 2015 15:24
Chiril Gaburici i-a convocat de urgență pe Oleg Balan și Mihai Balan

Prim-ministrul Chiril Gaburici i-a convocat de urgență pe ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan, și pe șeful Serviciului Informații și Securitate, Mihai Balan, pentru un raport privind expulzarea cetățeanului român George Simion.

Amintim că liderul mișcării unioniste Acțiunea 2012, George Simion, a fost expulzat aseară din Republica Moldova și a primit interdicția de a intra în țară pe un termen de cinci ani.

Într-un comunicat, plasat pe site-ul MAI-ului de la Chișinău, expulzarea lui George Simion ar fi o ”măsură asiguratorie, dispusă împotriva unui străin care a desfășurat, desfășoară ori în a cărui privință există indicii temeinice că intenționează să desfășoare activități de natură să pună în pericol securitatea națională”.

În același timp, mai mulți membri ai Platformei Unioniste ”Acțiunea 2012”, care intenționează să organizeze o amplă acțiune de protest, sâmbătă, în centrul capitalei, au condamnat expulzarea lui George Simion, și au declarat că vor protesta zilnic, în fața Guvernului, până când statul nu-și va revizui decizia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău