Chiril Gaburici a invitat Tesla în R.Moldova, susținând că există facilități și oportunități investiționale atractive

  • 26 Iunie 2018 12:18
Chiril Gaburici a invitat Tesla în R.Moldova, susținând că există facilități și oportunități investiționale atractive

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a invitat gigantul economic, Tesla, să vină în R.Moldova, prezentându-le în acest sens facilitățile și oportunitățile investiționale atractive și competitive pentru mediul de afaceri din regiune, se arată într-un comunicat al ministerului pe care-l conduce.

„În contextul în care compania Tesla intenționează să-și dezvolte afacerea în România, vă invităm să analizați și oportunitățile investiționale oferite de Republica Moldova. (...) Tot mai multe companii străine aleg să investească în R.Moldova, apreciind mediul de afaceri ca fiind unul competitiv și atractiv”, a menționat ministrul Chiril Gaburici, în cadrul întrevederii pe care a avut-o în SUA cu reprezentanții Tesla.

În cadrul vizitei de lucru în SUA, Chiril Gaburici s-a întâlnit și cu vicepreședintele Comisiei Europene, Maroš Šefčovič, responsabil pentru Uniunea energiei. Potrivit comunicatului, oficialii au discutat despre progresele în implementarea gazoductului Ungheni-Chișinău, dar și despre suportul oferit pentru dezvoltarea sectorului energetic din Republica Moldova.

Menționăm că mold-street.com a scris despre faptul că realizarea proiectului Chișinău-Ungheni este blocată din cauza Gazpromului și a autorităților de la Chișinău. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău