Chiril Gaburici a discutat cu conducerea Transgaz despre demararea lucrărilor de construcție a conductei de gaz Ungheni-Chișinău

  • 03 Aprilie 2019 08:14
Chiril Gaburici a discutat cu conducerea Transgaz despre demararea lucrărilor de construcție a conductei de gaz Ungheni-Chișinău

Ministrul Economiei și Infrastructurii a discutat în cadrul vizitei de lucru la București cu conducerea Transgaz despre demararea lucrărilor de construcție a conductei de transport gaze naturale Ungheni-Chișinău.

Chiril Gaburici a declarat că pe fundalul incertitudinilor privind viitorul tranzitului de gaze spre Balcani pe teritoriul Ucrainei și al Republicii Moldova este foarte important ca până la finele acestui an conducta de gaz să fie operațională. El a mai spus că asigurarea unei rute alternative de livrare gaze naturale este indispensabilă pentru R. Moldova, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului.

Chiril Gaburici a subliniat că prin construcția conductei vor fi create condiții de competitivitate în sector, astfel încât să se poată asigura cetățenilor prețuri mai mici la gaz, iar agenților economici – posibilitatea de a se dezvolta.

Amintim că gigantul rus Gazprom a început să notifice oficial țările din vecinătatea Ucrainei că, de la începutul anului viitor, va fi oprit transportul de gaze pe teritoriul acestei țări. În acest condiții autoritățile moldovene au decis urgentarea construcției gazoductului Ungheni-Chișinău pentru a putea cumpăra gaze din România.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău