Chiril Gaburici a avut o întrevedere cu omologul său român Dănuț Andrușcă

  • 28 August 2018 17:09
Chiril Gaburici a avut o întrevedere cu omologul său român Dănuț Andrușcă

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut marți, 28 august, o întrevedere cu omologul său român, Dănuț Andrușcă, în cadrul vizitei de lucru în România. Părțile au discutat despre necesitatea intensificării și consolidării dialogului moldo-român și au stabilit prioritățile pentru perioada următoare.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, părțile au stabilit desfășurarea la Chișinău, în perioada 11-12 octombrie 2018, a celei de-a XI-a sesiuni a Comisiei mixte interguvernamentale de colaborare economică. La Chișinău ar urma să vină un grup impunător de reprezentanți ai companiilor mari, prezente pe piața românescă și cea a Uniunii Europene. Chiril Gaburici a arătat interesul Chișinăului privind demararea  cât mai curând a construcției gazoductului Ungheni-Chișinău și implementarea proiectului de interconectare a rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România. La rândul său, Dănuț Andrușcă a menționat că agenții economici din România sunt interesați să dezvolte afaceri în Republica Moldova, făcând referire la oportunitățile investiționale oferite de zonele economice libere, parcurile industriale și IT.

Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu România, în perioada ianuarie-iunie 2018, a înregistrat suma de 733,3 milioane de dolari. După valoarea volumului schimburilor comerciale, România se situează pe locul 1 la nivel mondial între țările partenere cu care țara noastră deține relații comerciale, cu o pondere de 18% în comerțul total al Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău