Chinezi au descoperit o metodă care ar putea ajuta la vindecarea rănilor fără a lăsa cicatrice

  • 19 August 2018 07:42
Chinezi au descoperit o metodă care ar putea ajuta la vindecarea rănilor fără a lăsa cicatrice

Cercetători chinezi au descoperit că anumite proteine obținute din pielea unei subspecii de broaște, care trăiește în sud-vestul țării, poate regenera epiderma umană fără să lase cicatrice, informează vineri agenția oficială Xinhua citată de EFE.

Cercetătorii de la Institutul de Zoologie din Kunming, care face parte din Academia Chineză de Științe, au descoperit că proteinele care se găsesc în pielea acestei broaște pot regenera țesuturile și pot fi folosite și în cazul oamenilor.

"Vindecarea rănilor trebuie să aibă loc fără să lase cicatrice, astfel se reduce pericolul ca funcțiile fiziologice să fie afectate, în caz contrar pot interveni consecințe fatale", a declarat presei locale Zhang Yun, care a condus echipa de experți.

Substanța rezultată, nu numai că duce la cicatrizarea rănilor, ci și ajută la reducerea edemului traumatic, protejând rana de infecțiile bacteriene rezistente la antibiotice.

Formarea țesutului cicatrizant apare ca rezultat al vindecării unei răni și de multe ori duce la apariția unor probleme estetice.

Cicatricea de la suprafața pielii este rezultatul unui proces complex prin care pielea trece în cadrul recuperării după o leziune. Sunt mulți factori care afectează modul în care o rană se vindecă, iar felul în care aceasta se vindecă afectează aspectul final pe care îl va avea o cicatrice.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău