China va acorda vize de intrare pe teritoriul său anumitor cetățeni străini vaccinați cu un ser chinezesc

  • 16 Martie 2021 13:58
China va acorda vize de intrare pe teritoriul său anumitor cetățeni străini vaccinați cu un ser chinezesc

China este pe cale să relaxeze restricțiile de intrare pe teritoriul său pentru cetățenii unor țări, printre care SUA, cu condiția ca aceștia să fi fost imunizați cu un vaccin chinezesc, informează marți AFP, preluat de Agerpres.

Pentru a preveni o reapariție a epidemiei de coronavirus, frontierele chineze sunt închise de un an de zile pentru majoritatea cetățenilor străini. China, unde COVID-19 a apărut la sfârșitul lui 2019, afirmă că astfel a reușit să eradicheze de atunci epidemia pe teritoriul său.

Ambasada Chinei în SUA a anunțat luni într-un comunicat că va începe să trateze cererile pentru viză ale celor "care au primit un vaccin chinezesc împotriva COVID-19", chiar dacă niciun ser chinezesc nu este încă disponibil pe teritoriul american.

Această reluare a procedurii se aplică vizelor de lucru, de călătorie în scop de afaceri și din "rațiuni umanitare" precum reuniunile de familie.

Potrivit comunicatului, procedura vizează candidații care au primit două doze de vaccin sau chiar una singură cu cel puțin 14 zile înainte de a solicita viza. Cu toate acestea, o carantină ce poate ajunge la trei săptămâni va rămâne obligatorie după sosirea lor pe teritoriul chinez.

Ambasadele Chinei în mai multe țări, printre care India, Pakistan, Filipine, Italia și Sri Lanka, au publicat comunicate similare, însă niciun vaccin chinezesc nu este disponibil în unele dintre aceste țări unde a fost anunțată măsura, cum sunt India sau Italia, ceea limitează anvergura anunțului făcut de China.

Franța nu este vizată de această relaxare a restricțiilor, precizează AFP.

Beijingul își accelerează campania de vaccinare destinată populației sale, cu patru vaccinuri locale autorizate, însă niciun vaccin străin nu a fost deocamdată aprobat de autoritățile chineze.

De asemenea, China a exportat masiv vaccinuri proprii în străinătate, pentru a atenua criticile internaționale în ceea ce privește modul în care a gestionat criza sanitară la începutul pandemiei, notează AFP.

Vaccinuri chinezești au fost livrate în câteva zeci de țări, printre care Turcia, Indonezia și Cambodgia, iar Beijingul intenționează să exporte alte aproape 400 de milioane de doze, potrivit mass-media chineze.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău