China spune că „nimeni nu vrea să vadă izbucnirea unui al treilea război mondial”

  • 26 Aprilie 2022 15:15
China spune că „nimeni nu vrea să vadă izbucnirea unui al treilea război mondial”

Ministerul de Externe al Chinei a declarat marți că „nimeni nu vrea să vadă izbucnirea unui al treilea război mondial”, prima reacție a Chinei la comentariile ministrului rus de externe Serghei Lavrov care a spus că riscul unui război nuclear este un pericol real.

Într-un interviu difuzat luni de televiziunea rusă, Lavrov a fost întrebat despre riscurile unui al treilea război mondial în comparație cu criza rachetelor din Cuba din 1962. Lavrov a spus că descurajarea nucleară este „poziția de principiu” a Rusiei, dar pericolul este „grav și nu poate fi subestimat.”

„Nu aș vrea ca aceste riscuri să fie umflate artificial acum”, a spus Lavrov, „dar pericolul este grav, este real, nu poate fi subestimat”.

„Nimeni nu vrea să vadă izbucnirea unui al treilea război mondial”, a declarat marți purtătorul de cuvânt al ministerului chinez de externe Wang Wenbin, într-un briefing de presă, scrie DIGI24.

Wang a reiterat speranța Chinei ca părțile „să păstreze calmul și să-și exercite reținerea” și să „realizeze pacea cât mai curând posibil și să evite aplicarea unui preț mai mare Europei și lumii”.

„Ar trebui să reflectăm la modul în care vârtejul conflictelor geopolitice a crescut din nou în Europa, la mai bine de 30 de ani după încheierea Războiului Rece”, a spus Wang.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău