China se răzbună pe Australia pentru că a cerut investigația internațională asupra coronavirusului

  • 27 Mai 2020 11:16
China se răzbună pe Australia pentru că a cerut investigația internațională asupra coronavirusului

Solicitările făcute de Australia la nivel global pentru o investigație internațională independentă asupra originilor coronavirusului și modului în care a gestionat China situația epidemiei a produs supărare la Beijing. Represaliile Chinei par că se țintesc exporturile Australiei, relatează CNN, preluat de Digi24.ro

Nu a durat mult de la primele solicitări din partea Australiei pentru o investigație independentă în ceea ce privește pandemia de coronavirus și felul în care a fost gestionată ea de China în primele sale etape, până când Beijingul a început să amenințe cu represalii.

Ministrul de Externe australian, Marisa Payne, și-a anunțat sprijinul pentru un astfel de demers la sfârșitul lunii aprilie. La câteva zile după, ambasadorul chinez la Canberra a sugerat că „poporul chinez” ar putea să răspundă la aceste solicitări cu un boicot - „poate că oamenii de rând din China se vor întreba «De ce să mai bem vin australian și să consumăm carne de vită din Australia?»”, a declarat el pentru o publicație locală.

O lună mai târziu, China pare să se fi angajat într-o campanie de răzbunare împotriva Australiei. În 12 mai, China a sistat livrarea de exporturi de carne de vită din partea a patru abatoare mari din Australia, motivând probleme de sănătate publică. Cinci zile mai târziu, China a impus taxe cu 80% mai mari asupra importurilor de orz din Australia.

China este cel mai mare partener comercial al Australiei, iar în condițiile unei recesiuni post-pandemice, relația economică dintre cele două țări este foarte importantă, mai ales pentru Australia.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău