China | O mașină a intrat în pietoni, șase morți, iar șoferul a fost împușcat

  • 22 Martie 2019 10:01
China | O mașină a intrat în pietoni, șase morți, iar șoferul a fost împușcat

Un șofer a intrat vineri intenționat cu mașina în mulțime într-un oraș din centrul Chinei, omorând șase persoane înainte de a fi împușcat de poliție, a anunțat televiziunea națională, relatează AFP.

Atacul s-a produs în jurul orei 06.00 (joi, 22.00 GMT) în localitatea Zaoyang din provincia Hubei, a precizat postul CCTV pe rețele sociale. Alte șapte persoane rănite au fost internate în spital, a adăugat sursa, fără să ofere vreun detaliu despre eventualul motiv al șoferului.

În noiembrie, două evenimente similare au avut loc în China. Într-un sat din provincia Sichuan (sud-vest), un șofer a lovit mai mulți pietoni dintr-un motiv necunoscut, omorând șapte dintre aceștia.

Cu cinci zile mai devreme, un șofer a intrat cu mașina într-un grup de elevi, în provincia Liaoning (nord-est), făcând cinci morți și 19 răniți. Individul, un șomer în vârstă de 29 de ani, și-a ales victimele "la întâmplare" după o dispută cu soția, potrivit presei oficiale.

În septembrie, un bărbat în vârstă de vreo 40 de ani descris de poliție ca "un răzbunător recidivist", înarmat cu mai multe cuțite, a intrat cu o mașină de teren într-o piață publică din provincia Hunan (centru), omorând 11 persoane și rănind alte 44. Individul a fost arestat.

În 2013, doi turiști au fost uciși în Piața Tiananmen din Beijing atunci când un autovehicul a lovit mulțimea de pe trotuar înainte de a lua foc.

Autoritățile au imputat acest atentat, în care trei atacatori și-au pierdut viața, separatiștilor etniei musulmane uigure, veniți din provincia Xinjiang, în nord-vestul țării, reamintește AFP.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău