China încercă să atragă investiții private străine pentru marile companii din proprietatea statului

  • 17 Februarie 2019 15:11
China încercă să atragă investiții private străine pentru marile companii din proprietatea statului

China va încerca să atragă investiții străine în marile sale companii de stat, care trec în prezent printr-o serie de reforme menite a le crește competitivitatea, a anunțat șeful organismului de reglementare a activelor statului.

China a declanșat noi reforme în 2016 cu scopul de a eficientiza companiile sale de stat aflate în dificultate, prin diverse măsuri, printre care injecții de capital privat, reducerea supracapacității și închiderea filialelor de tip „zombie”, dar și prin măsuri de restructurare a activelor.

Companiile private și străine ar trebui „să participe activ în reformarea și dezvoltarea întreprinderilor centrale și să analizeze în comun modalități de aprofundare a cooperării, inclusiv prin sistemul proprietate mixtă”, a anunțat Xiao Yaqing, președintele Comisiei de Spraveghere și Administrare a Activelor deținute de stat (SASAC), printr-un mesaj postat duminică pe pagina de internet a instituției pe care o conduce.

China promovează reforme de tip „proprietate mixtă” menite a introduce unele metode de management și capital privat în marile companii guvernamentale. SASAC va susține, de asemenea, investițiile firmelor private și străine în companiile gigant din stat, a mai precizat Xiao, fără însă a furniza detalii, scrie Reuters.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău