China începe să recunoască magnitudinea reală a epidemiei Covid: În provincia Henan 89% din populație este infectată

  • 09 Ianuarie 2023 14:30
China începe să recunoască magnitudinea reală a epidemiei Covid: În provincia Henan 89% din populație este infectată

Aproape 90 la sută dintre locuitorii din Henan, una dintre cele mai populate provincii chineze, au fost infectați cu Covid-19, a declarat luni un oficial regional din domeniul sănătății, în timp ce China se confruntă cu o explozie fără precedent de cazuri pozitive cu coronavirus, transmite AFP, citat de hotnews.ro.

După trei ani în care a impus unele dintre cele mai draconice restricții din lume, luna trecută China a ridicat brusc majoritatea măsurilor sanitare împotriva coronavirusului. Apoi numărul pacienților a crescut exponențial, în timp ce sistemul de sănătate a fost asaltat de pacienți în vârstă, iar crematoriile au fost copleșite de afluxul de decese.

În Henan, a treia cea mai populată provincie din China, 89% din populație a fost infectată cu Covid până la 6 ianuarie, a declarat oficialul local de sănătate Kan Quancheng. Asta înseamnă că aproximativ 88,5 milioane de persoane au contractat deja Covid din populația de aproape 100 de milioane a provinciei.

Numărul de vizite medicale pentru febră a atins un vârf pe 19 decembrie și de atunci a scăzut constant, a declarat presei oficialul citat.

Autoritățile se așteaptă la un nou val de infecții în timpul Anului Nou chinezesc (22 ianuarie anul acesta), când milioane de chinezi din mediul urban se vor duce în zonele rurale pentru a se întâlni cu familiile lor.

Peste 34 de milioane de călătorii au fost înregistrate sâmbătă, prima zi a celei mai mari migrații anuale din lume, potrivit cifrelor oficiale.

China, cu o populație de 1,4 miliarde de locuitori, susține că a înregistrat doar 30 de decese cauzate de Covid de când au fost ridicate restricțiile sanitare în decembrie, în ciuda unui val de infecții fără precedent în țară. Mulți experți și chiar și Organizația Mondială a Sănătății spun că cifrele nu reflectă situația reală.

În decembrie, China și-a revizuit criteriile privind bilanțul victimelor Covid. Acum, în statistici sunt incluse doar persoanele care mor direct din cauza insuficienței respiratorii cauzate de coronavirus. Această modificare a metodologiei înseamnă că un număr mare de decese nu vor mai fi înregistrate ca fiind cauzate de Covid.

În ciuda revenirii epidemiei, China a ridicat duminică obligația de carantină pentru persoanele care sosesc în țară din străinătate. Cu toate acestea, este în continuare necesar un test PCR, iar vizele turistice au fost suspendate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău