China este unul dintre cei mai importanți parteneri ai Republicii Moldova, declarație

  • 11 Februarie 2017 12:55
China este unul dintre cei mai importanți parteneri ai Republicii Moldova, declarație

Republica Populară Chineză este unul dintre cei mai importanți parteneri comerciali și investiționali ai Republicii Moldova, susține vicepreședintele Parlamentului, Vladimir Vitiuc.

Într-un mesaj adresat ambasadorului Republicii Populare Chineze, Zhang Yinghong, cu ocazia aniversării a 25-a de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-chineze, Vladimir Vitiuc menționează că timp de un sfert de secol cooperarea bilaterală a cunoscut un nivel înalt de dezvoltare, transmite IPN.

Vicepreședintele legislativului a declarat că în acești ani au fost desfășurate diverse activități cu impact major asupra relațiilor de prietenie dintre Republica Moldova și Republica Populară Chineză. Totodată, Vladimir Vitiuc a exprimat mulțumiri ambasadorului Republicii Populare Chineze pentru asistența tehnică și financiară acordată Republicii Moldova.

„Republica Moldova contează că în anii următori va face progrese prin exportul produselor agricole în China și va participa activ în aplicarea inițiativei „Centură economică a drumului Mătăsii”. Moldova va continua să coopereze strâns în proiecte internaționale și naționale în scopul consolidării economiei statului, modernizării și bunăstării oamenilor”, a declarat Vladimir Vitiuc.

Republica Moldova a stabilit relații diplomatice cu Republica Populară Chineză la 30 ianuarie 1992.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău