China/COVID-19 | Există riscul unui nou val de contaminări

  • 29 Martie 2020 12:07
China/COVID-19 | Există riscul unui nou val de contaminări

Creșterea numărului de cazuri importate de coronavirus în China sporește riscul ca țara să treacă printr-un al doilea val de contagieri, a declarat duminică Mi Feng, purtător de cuvânt al Comisiei Naționale de Sănătate, informează Reuters, potrivit Agerpres.

"China a înregistrat deja un total de 693 de cazuri provenite din afara țării, ceea ce presupune că posibilitatea unui nou val de infecții rămâne relativ ridicată", a avertizat Mi Feng.

Potrivit dpa, China a raportat sâmbătă 5 decese și 45 de cazuri noi de coronavirus, toate - cu excepția unuia - fiind înregistrate la persoane care au fost diagnosticate după ce au sosit în țara asiatică din alte state ale lumii. Unicul caz local raportat de chinezi s-a înregistrat în provincia Henan, iar cele 5 decese s-au produs în provincia Hubei, epicentrul inițial al epidemiei de coronavirus, care între timp a ridicat măsurile stricte de carantină impuse din luna ianuarie.

De la izbucnirea epidemiei, la sfârșitul anului trecut, în China au fost raportate oficial 3.300 de decese și 81.439 de contagieri. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău