China, avertisment pentru exporturile de armament SUA în Taiwan: Vom avea reacția „necesară și legitimă”

  • 13 Octombrie 2020 17:07
China, avertisment pentru exporturile de armament SUA în Taiwan: Vom avea reacția „necesară și legitimă”

China va avea reacția „necesară” față de eventualele vânzări de arme americane către Taiwan, avertizează Beijingul, îndemnând țările asiatice să fie vigilente în legătură cu strategia Statelor Unite în regiune.

Statele Unite trebuie să oprească imediat toate vânzările de armament spre Taiwan, a declarat Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, potrivit Reuters, preluată de Mediafax. "China va avea reacția necesară și legitimă", a avertizat oficialul de la Beijing.

"China se opune ferm exporturilor de armament spre Taiwan", a atras atenția și Ambasada Chinei din Washington.

Casa Albă a decis avansarea procedurilor pentru noi exporturi de armament spre Taiwan, potrivit unor surse de la Washington.

În contextul tensiunilor regionale, Administrația de la Beijing a îndemnat țările aliate să fie "vigilente" la activitățile Statelor Unite.

China și Asociația Națiunilor Sud-Est Asiatice (ASEAN) trebuie să colaboreze pentru eliminarea "perturbărilor externe" în Marea Chinei de Sud, a declarat Wang Yi, consilier de stat în cadrul Administrației de la Beijing, avertizând că strategia Statelor Unite în zona indo-pacifică generează "riscuri de securitate" pentru estul Asiei.

Statele Unite contestă activitățile militare ale Chinei în zone disputate din Marea Chinei de Sud, iar secretarul de Stat Mike Pompeo a declarat că Washingtonul vrea ca Asia să fie "liberă și deschisă", fără a fi dominată de nicio țară.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău