China anunță că „a finalizat cu succes'' manevrele militare din jurul Taiwanului

  • 10 Aprilie 2023 18:25
China anunță că „a finalizat cu succes'' manevrele militare din jurul Taiwanului

China a anunțat luni, 10 aprilie, că a finalizat cu succes exercițiile militare din jurul Taiwanului care au început sâmbătă ca răspuns la întâlnirea de miercurea trecută din California dintre președinta taiwaneză Tsai Ing-wen și președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Kevin McCarthy, transmite Agerpres.

Teatrul de Operații de Est al Armatei Chineze a informat pe contul său de pe rețeaua de socializare Wechat că "și-a testat cu scrupulozitate, în condiții reale de luptă, forțele" armate, care au realizat "diverse sarcini de pregătire de luptă".

"Trupele sunt gata de luptă în orice moment", a declarat un purtător de cuvânt al armatei chineze, Shi Yi, care a adăugat că forțele armate sunt pregătite să "zdrobească cu hotărâre orice formă de separatism și încercări de amestec străin".

Manevrele, programate să se încheie pe 10 aprilie, s-au concentrat luni pe simularea unei "blocade maritime" a insulei, a informat Ministerul Apărării chinez pe site-ul său.

Numeroase distrugătoare și fregate au efectuat misiuni de patrulare și simulări de luptă și au repetat atacuri asupra navelor ostile care se retrag, a informat postul de stat CCTV.

Navele militare chineze au operat în nord-vestul, sud-vestul și estul Taiwanului, a menționat postul de televiziune citat.

La rândul său, Ministerul Afacerilor Externe din Taiwan a condamnat luni "cu fermitate" manevrele Chinei, pe care le-a descris drept "provocatoare".

Beijingul consideră Taiwanul o provincie separatistă de când naționaliștii Kuomintang s-au retras aici în 1949, după ce au pierdut războiul civil în fața armatei comuniste. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,29
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău