China acuză din nou SUA de ingerință în afacerile sale interne din Taiwan și Hong Kong

  • 22 Decembrie 2019 09:45
China acuză din nou SUA de ingerință în afacerile sale interne din Taiwan și Hong Kong

China a acuzat din nou SUA de "ingerință flagrantă" în afacerile sale interne după ce președintele Donald Trump a ratificat vineri legea privind finanțarea cheltuielilor militare pentru anul 2020, ce prevede, printre altele, întărirea legăturilor militare cu Taiwanul și reafirmă sprijinul Washingtonului pentru mișcarea de revoltă din Hong Kong, transmite AFP, preluat de Agerpres.

You Wenze, un purtător de cuvânt al comisiei pentru afaceri externe din Congresul național al poporului chinez a declarat pentru agenția de presă oficială China Nouă că legea de autorizare a apărării militare promulgată vineri constitue o "ingerință flagrantă" în afacerile interne ale Chinei.

Prevederile legii ce vizează Taiwanul compromit pacea și stabilitatea în Strâmtoarea Formosa, a adăugat oficialul chinez, care a mai afirmat că încercările Washingtonului de a se amesteca în afacerile interne ale altor țări sub pretextul susținerii democrației și a drepturilor omului sunt inutile.

Legea finanțării militare dedicată bugetului Departamentului american al Apărării "susține întărirea capacităților de apărare și a capacităților operaționale ale Taiwanului, dezvoltă antrenamentele comune, vânzările de arme în străinătate și relațiile între militari la nivel înalt". Ea solicită, de asemenea, secretarului american al apărării să realizeze un studiu despre influența exercitată de Beijing în Taiwan în "domeniile militar, economic, al informației, diplomației și internetului", precum și un raport despre situația comunității uigure din China.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău