China a revizuit bilanțul epidemiei de coronavirus, dar SUA se îndoiesc de veridicitatea informației

  • 14 Februarie 2020 09:40
China a revizuit bilanțul epidemiei de coronavirus, dar SUA se îndoiesc de veridicitatea informației

Comisia de Sănătate din China a revizuit numărul deceselor provocate de coronavirus la 1.380, din cauza faptului că 108 persoane decedate ar fi fost numărate de două ori. Revizuirile dese au făcut ca directorul Consiliului Economic Național al SUA să pună la îndoială veridicitatea informației.

Comisia de Sănătate Națională a Chinei a revizuit numărul deceselor provocate de coronavirus și a anunțat că 108 dintre persoanele decedate au fost numărate de două ori, astfel că noul bilanț este de 1.380.

Numărul de morți și de persoane infectate a fost revizuit și joi, atunci când China a anunțat 242 de decese, un număr mult mai mare decât în oricare altă zi. Explicația a fost că a fost schimbată metodologia prin care cazurile erau catalogate ca fiind provocate de coronavirus. 

În privința numărului de cazuri confirmate în China continentală, acesta se ridică acum la 63.851, cu 5.090 de cazuri noi în ultimele 24 de ore.

Schimbarea frecventă a bilanțului face ca Statele Unite să pună la îndoială veridicitatea cifrelor furnizate de Beijing.

„Suntem foarte dezamăgiți de reacția Chinei. Este Biroul Politic cu adevărat sincer cu noi? Am crezut că vom avea parte de mai multă transparență, dar suntem dezamăgiți. Statele Unite au cel mai bun sistem public de sănătate din lume, eram mai mult decât dispuși să colaborăm cu Organizația Națiunilor Unite și cu Organizația Mondială a Sănătății pe această temă, dar ei nu ne permit”, a declarat Larry Kudlow, directorul Consiliului Economic Național al SUA, potrivit Bloomberg.

În afara Chinei continentale, există trei decese provocate de coronavirus – unul în Japonia, unul în Filipine și unul în Hong Kong.

sursa: mediafax

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău