China a detectat primul caz de gripă aviară H3N8 la om

  • 27 Aprilie 2022 10:07
China a detectat primul caz de gripă aviară H3N8 la om

China a detectat primul caz de gripă aviară H3N8 la om, însă autoritățile sanitare au declarat că riscul de transmitere de la o persoană la alta este redus, scrie Reuters.

Despre tulpina H3N8 se cunoaște că infectează caii, câinii și focile, însă nu fusese detectată anterior la om, scrie digi24.ro.

Ministerul Sănătății din China a transmis marți că un băiat în vârstă de patru ani din provincia centrală Henan a fost testat pozitiv pentru tulpina H3N8 după ce a fost internat la începutul lunii aprilie cu febră și alte simptome.

Familia pacientului crește pui și locuiește într-o zonă în care sunt prezente rațe sălbatice. Băiatul a fost infectat direct de păsări, a precizat Ministerul Sănătății, adăugând că nu s-a constatat "nicio anomalie" în urma testelor efectuate asupra persoanelor apropiate pacientului.

De asemenea, potrivit ministerului, riscul de contagiere pe scară largă este redus. Ministerul a transmis totuși locuitorilor să nu se apropie de păsările moarte sau bolnave și să meargă la medic în caz de febră sau simptome respiratorii.

Cazurile de transmitere a gripei aviare de la om la om sunt extrem de rare.

Tulpinile H5N1 și H7N9, detectate în 1997, respectiv 2013, au fost cauzele principale ale cazurilor umane de gripă aviară, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC).

Potrivit unui studiu american publicat în 2012, tulpina H3N8 ar fi provocat pneumonie fatală la peste 160 de foci de-a lungul coastelor americane în anul precedent. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău