China: Taifunul Dujuan provoacă blocări ale drumurilor și inundații

  • 30 Septembrie 2015 17:10
China: Taifunul Dujuan provoacă blocări ale drumurilor și inundații

Ploile puternice care s-au abătut miercuri, 30 septembrie, asupra estului Chinei, după ce taifunul Dujuan a ajuns în cursul dimineții în provincia Fujian, au provocat inundații și blocări ale drumurilor, relatează EFE.

Potrivit agenției oficiale Xinhua, nu s-a semnalat deocamdată existența de victime în urma acestui taifun, care a scăzut ca intensitate de la pătrunderea sa pe teritoriul chinez, în timp ce la Shanghai, unde era așteptat să ajungă, ploile s-au oprit după mai multe zile de precipitații.

La trecerea sa prin insula Taiwan, taifunul Dujuan a făcut doi morți și 324 de răniți. Șase persoane sunt date dispărute, 710.000 de locuințe au rămas fără curent, iar alte 370.000 nu au acces la apă potabilă.

La pătrunderea sa pe continent, în apropierea localității de coastă Putian, în provincia Fujian, vântul a atins viteze de 33 de metri pe secundă, potrivit autorităților locale care au chemat în porturi toate ambarcațiunile din zonă.

În provincia Fujian, aproximativ jumătate de milion de persoane au rămas fără curent în cursul zilei, deși pana de electricitate s-a remediat ulterior.

Un număr de 11 case s-au prăbușit la sud de Zhejiang din cauza vânturilor și ploilor puternice și cel puțin 22 de fabrici și-au suspendat activitatea pentru a evita riscuri similare, în timp ce autoritățile locale evaluează pagubele create de această calamitate naturală.

Dujuan este al 21-lea taifun care lovește China în cursul acestui an.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău