Chile: Spectacolul eclipsei totale de Soare amenințat de ploaie

  • 13 Decembrie 2020 10:10
Chile: Spectacolul eclipsei totale de Soare amenințat de ploaie

Mii de turiști și oameni de știință care s-au deplasat în regiunea chiliană Araucania (sud) pentru a asista luni la o eclipsă totală de Soare ar putea vedea acest spectacol împiedicat de norii și ploile care cădeau sâmbătă, notează AFP, preluat de Agerpres.

Previziunile meteorologice indică o probabilitate de ploaie de 100% pentru luni la ora locală 13.00 (16.00 GMT) la Pucon, în momentul alinierii între Pământ, Lună și Soare.

Speranța pentru cei circa 120.000 de vizitatori deja ajunși în orașul Pucon, la circa 800 de kilometri sud de Santiago de Chile, este ca furtuna să se oprească luni, a explicat primarul orașului, Carlos Barra.

"Vremea aici este atât de schimbătoare, încât este suficient ca vântul să se schimbe. Ziua eclipsei va fi parțial înnorată, nu spun cu cer degajat, și rece", a estimat edilul.

Pentru a asista la eclipsa totală, vizitatorii trebuie să se găsească pe traiectoria umbrei lunare, pe o bandă cu o lățime de 90 de kilometri unde întunericul va fi total timp de două minute și nouă secunde.

În iulie 2019, pentru un spectacol similar în nordul Chile, unde se află mai multe observatoare astronomice, 300.000 de persoane s-au adunat în mijlocul Deșertului Atacama.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău