Chelsea Girl este albumul solo de debut al lui Nico

  • 16 Mai 2012 11:07
Chelsea Girl este albumul solo de debut al lui Nico

Acesta a fost lansat în octombrie 1967 de către Verve Records, eticheta gazdă și a celor de la The Velvet Underground. Numele albumului este o referință la filmul lui Andy Warhol, Chelsea Girls, lansat în 1966, în care Nico a jucat. A 6-a piesă de pe albu

Acesta a fost lansat în octombrie 1967 de către Verve Records, eticheta gazdă și a celor de la The Velvet Underground. Numele albumului este o referință la filmul lui Andy Warhol, Chelsea Girls, lansat în 1966, în care Nico a jucat. A 6-a piesă de pe album este intitulată "Chelsea Girls".

Din punct de vedere muzical, Chelsea Girl ar fi cel mai bine descris ca o interferență dintre folk de cameră și muzica pop al anilor ‘60. Suportul muzical este relativ simplu, constând din una sau două chitări sau, alternativ, un instrument de clape, fie mânuit de Browne sau (în combinație) de colegii ei de la Velvet Underground. Nu există tobe sau instrumente de bas. Aducerea simțului de muzică folk de cameră s-a rezolvat prin instrumente cu corzi și flaut suprapuse peste înregistrările inițiale de producătorul Tom Wilson și aranjatorul Larry Fallon, fără implicarea sau consultarea lui Nico.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău