Charles Michel: În Europa astăzi nu există centru sau periferie, state membre vechi sau noi

  • 02 Octombrie 2021 17:39
Charles Michel: În Europa astăzi nu există centru sau periferie, state membre vechi sau noi

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat sâmbătă că în Europa astăzi nu există centru sau periferie, state membre vechi sau noi, scrie AGERPRES.

"Europa redevine progresiv ea însăși, diversă și întreagă", a declarat Charles Michel, cu prilejul participării sale la ceremonia în care președintele Klaus Iohannis a primit, la Aachen, Premiul "Carol cel Mare" - Pentru unitatea Europei.

În opinia sa, integrarea europeană reprezintă realizarea unui ideal, cel al unei Europe unite și vizează, de asemenea, consolidarea poziției UE în lume.

Charles Michel este de părere că o autonomie mai mare a Uniunii Europene trebuie să se bazeze pe doi piloni strategici: dezvoltarea socio-economică și securitatea.

În altă ordine de idei, el a apreciat că, în mandatul său de primar al Sibiului, Klaus Iohannis a construit un oraș "modern, deschis și prosper".

Potrivit lui Charles Michel, prin acțiunile sale, președintele Iohannis contribuie la "Europa lucrului bine făcut". El consideră că Iohannis întruchipează pentru țara sa mottoul european "Uniți în diversitate", apărând "cu fervoare" respectul și incluziunea tuturor minorităților.

Pe de altă parte, el a transmis condoleanțe familiilor celor care au murit în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase de la Constanța.

Sibylle Keupen, primarul orașului Aachen și membru de drept al Consiliului Director al Societății pentru conferirea Premiului Internațional "Carol cel Mare" al Orașului Aachen, a spus că Iohannis împărtășește ideea unei Europe puternice, comune și că încă de la începutul carierei sale politice a fost "un om de acțiune curajos".

Ea a adăugat că ideea europeană a supraviețuit în ultimii 75 de ani tuturor crizelor, eșecurilor și disputelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:6,69 m/s
Thu
18
Fri
15
Sat
16
Sun
17
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău