Chapecoense dispută sâmbătă primul meci după tragedia aviatică din Columbia

  • 20 Ianuarie 2017 13:54
Chapecoense dispută sâmbătă primul meci după tragedia aviatică din Columbia

Echipa braziliană de fotbal Chapecoense va disputa sâmbătă un meci amical, la două luni după tragedia aviatică din Columbia în care au pierit 19 fotbaliști, și va întâlni, pe arena sa, campioana Braziliei en titre, Palmeiras Sao Paulo.

Pe 28 noiembrie, avionul care ducea echipa Chapecoense la Medellin, pentru meciul tur cu Atletico Nacional din Copa Sudamericana, s-a prăbușit și 71 de persoane au decedat, dintre care 19 erau fotbaliști.

Noul director executiv al clubului a fost ales Rui Costa, care îl va înlocui pe Mauro Stumpf, care a decedat în același accident de avion, în timp ce antrenor a fost desemnat Vagner Mancini, de 50 ani, care a pregătit echipe ca FC Santos, Cruzeiro, Botafogo sau Vasco da Gama.

După tragedia aviatică, majoritatea cluburilor braziliene s-au oferit să cedeze jucători la Chapecoense, iar federația a propus ca timp de trei ani echipa să nu poată retrograda, garanție refuzată însă de clubul greu încercat.

Chapecoense a făcut între timp 23 de transferuri și are 14 jucători sub 25 ani, media de vârstă fiind de 24 ani. Doi dintre supraviețuitori, Neto și Alan Ruschel, și-au manifestat dorința de a reveni pe teren, dar nu se știe încă dacă vor mai putea juca la nivelul dinaintea accidentului. Un al treilea jucător care a scăpat cu viață, portarul Jackson Follmann, nu va mai putea evolua însă din cauza amputării unui picior.

Salariile noilor jucători oscilează între 6.000 și 32.000 dolari pe lună, cifre modeste pentru fotbalul brazilian. Cei mai cunoscuți jucători din noua echipă Chapecoense sunt doi veterani: portarul Artur Moraes, 35 ani, fost jucător la Roma și Benfica Lisabona, și atacantul Wellington Paulista, 32 ani, care are misiunea să-l suplinească pe decedatul Bruno Rangel, golgheterul absolut din istoria clubului cu 81 goluri.

Chapecoense are în față un sezon complicat și dificil, cu participare în șapte competiții: Copa Libertadores, campionatul Braziliei, Cupa Braziliei, campionatul Catarinense, Primeira Liga, Supercupa Americana și Copa Suruga, în care câștigătoarea Cupei Sudamericana întâlnește câștigătoarea Cupei Japoniei.

Cu două zile înainte de accident, Chapecoense s-a întâlnit cu Palmeiras (0-1) în campionatul Braziliei și tot cu Palmeiras va juca la deschiderea unui nou capitol din viața clubului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Arhivă Radio Chișinău