CFM va procura 12 locomotive noi. O companie americană a câștigat licitația

  • 06 Noiembrie 2018 13:08
CFM va procura 12 locomotive noi. O companie americană a câștigat licitația

Calea Ferată din Moldova va procura 12 locomotive noi și va renova depoul de la Chișinău. Contractul a fost semnat marți, 6 noiembrie, cu o companie americană care a câștigat licitația, transmite IPN.

Directorul CFM, Iurie Topală, a declarat presei că ultima dată locomotive noi au fost procurate acum 40 de ani, iar termenul lor de explodare este depășit. Pentru procurarea noilor locomotive și pentru renovarea depoului vor fi direcționate 45 de milioane de euro, iar primele locomotive vor fi livrate la începutul anului 2020.

Iurie Topală a mai spus că achiziționarea locomotivelor este parte a procesului de restructurare și reorganizare a ÎS „Calea Ferată din Moldova”. În curând, va fi anunțată licitația pentru renovarea liniei feroviare Bender – Basarabeasca – Etulia – Giurgiulești.

Proiectul privind restructurarea și reorganizare CFM este finanțat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Banca Europeană de Investiții și Uniunea Europeană. Acesta are o valoare de 110 milioane de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:7,2 m/s
Tue
18
Wed
17
Thu
18
Fri
21
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău