Cetenarul Unirii | Studenți și profesori din R.Moldova, la Școala de Vară organizată de Universitatea „Ștefan cel Mare'' Suceava

  • 16 Iulie 2018 11:01
Cetenarul Unirii | Studenți și profesori din R.Moldova, la Școala de Vară organizată de Universitatea „Ștefan cel Mare'' Suceava

Studenți și cadre didactice din Ucraina și Republica Moldova participă în această săptămână, la Vatra Dornei, la Școala de vară organizată de Universitatea ''Ștefan cel Mare'' Suceava (USV) în contextul Centenarului Marii Uniri, a anunțat, luni, purtătorul de cuvânt al instituției academice, Codruț Șerban.

Într-un comunicat remis AGERPRES se precizează că Școala de vară ''Interculturality and Tolerance: Values for the Future Europe'', ce se desfășoară în perioada 16-21 iulie, se află la cea de a XVI-a ediție, fiind inclusă în proiectul CNFIS-FDI-2018-0477 - Promovarea Internaționalizării USV.

''Organizat în anul Centenarului Marii Uniri, evenimentul devine cea mai bună oportunitate de a prezenta valorile culturii și civilizației românești, precum și de a scoate în evidență una din trăsăturile fundamentale ale regiunii istorice Bucovina, și anume, evoluția și cooperarea pașnică a etniilor conviețuitoare în acest spațiu. La Școala de Vară sunt așteptați 39 de studenți și cadre didactice din Ucraina și Republica Moldova, de la Universitatea Națională "Yurii Fedkovich" din Cernăuți, Instituția Privată de Învățământ Superior "Universitatea Bucovineană" din Cernăuți, Universitatea de Stat a Moldovei din Chișinău și Universitatea de Stat "Alecu Russo" din Bălți", precizează sursa citată.

Expunerile lectorilor prezenți în cadrul Școlii de Vară vor viza teme din domenii precum istorie, cultură și civilizație, științe politice sau antropologie culturală.

Toate universitățile reprezentate la Școala de Vară, cu excepția Instituției Private de Învățământ Superior "Universitatea Bucovineană" din Cernăuți, fac parte, alături de USV, din Consorțiul Universităților din Republica Moldova, Romania și Ucraina (CUMRU), înființat în anul 2011.

Totodată, un grup de 12 studenți suceveni, însoțiți de prof. univ. dr. Olimpia Mitric și asist. univ. dr. Angela Robu va participa la acțiunile Școlii de Vară organizată de către Universitatea Națională "Yurii Fedkovich" din Cernăuți, menționează sursa citată. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău