Cetățenii se pot vaccina împotriva virusului gripal

  • 01 Noiembrie 2021 09:51
Cetățenii se pot vaccina împotriva virusului gripal

Vaccinul antigripal a ajuns în toate Centrele de Sănătate Publică din țară. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, care a îndemnat populația să se imunizeze, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, Agenția Națională pentru Sănătate Publică a recepționat 50.000 de doze de vaccin GCFLU tetravalent care au fost donate de Task Force for Global Health și alte 49.850 doze de vaccin care au fost procurate din sursele CNAM. Vaccinul a fost stocat în Depozitul Național de vaccinuri din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), după care a fost distribuit în mod proporțional în Centrele de Sănătate Publică din Republica Moldova.

Ulterior, serul va fi transportat, conform planurilor existente de imunizare, în instituțiile medico-sanitare pentru vaccinarea contigentelor profesionale și grupurilor cu risc sporit de îmbolnăvire.

Vaccinul GCFLII tetravalent poate fi administrat persoanelor de la vârsta de șase luni și este cea mai sigură și eficientă metodă de a preveni îmbolnăvirea de gripă. La fel, se permite administrarea concomitentă a vaccinului antigripal GCFLU tetravalent și a unei doze de vaccin împotriva COVID-19. În acest caz, administrarea se face cu seringi diferite și în locuri anatomice diferite.

Conform datelor ANSP, până astăzi, în Republica Moldova au fost înregistrate două cazuri de gripă sezonieră.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău