Cetățenii R.Moldova pot intra în Ucraina cu anumite condiții

  • 29 Septembrie 2020 08:25
Cetățenii R.Moldova pot intra în Ucraina cu anumite condiții

Cetățenii străini, inclusiv moldovenii, vor putea să intre în Ucraina, inclusiv cu scopul tranzitării teritoriului ucrainean, cu respectarea cerințelor epidemice, începând cu data de 28 septembrie. Aceștia vor trebui să prezinte obligatoriu la punctul de trecere, polița de asigurare, care va servi drept garanție pentru achitarea cheltuielilor legate de tratarea noului tip de coronavirus, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, Ambasada Republicii Moldova în Ucraina, se menționează că polița de asigurare pentru acoperirea costurilor asociate tratamentului COVID-19 sau observației, urmează a fi emisă de o companie de asigurări din Ucraina sau de o companie de asigurări străină, care are reprezentanță în Ucraina, sau are un partener (companie de asigurări) în Ucraina. Valabilitatea poliței de asigurare urmează să acopere perioada de ședere în Ucraina.

De asemenea, cetățenii moldoveni vor trebui să prezinte la punctul de trecere a frontierei rezultatul negativ al testării COVID-19, prin metoda PCR, efectuat în laboratoarele din Republica Moldova nu mai târziu de 48 ore de la data traversării, într-o limbă de circulație internațională, preferabil în limba rusă sau engleză.

Cetățenii Republicii Moldova care nu vor prezenta la punctele de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene rezultatul negativ al testării COVID-19 vor fi obligați să se izoleze la domiciliu, sau să fie plasați în carantină pe o perioadă de 14 zile, cu instalarea aplicației „Acțiune acasă” în telefonul mobil personal. Aflându-se în izolare sau carantină pe teritoriul Ucrainei, aceștia pot efectua testul la COVID-19 la laboratoarele medicale ucrainene, în decurs de 48 ore de la traversarea hotarului.

Tranzitarea teritoriului Ucrainei în ambele sensuri de către cetățenii Republicii Moldova, fără plasarea în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile, poate fi realizată în baza prezentării unei dovezi a faptului că tranzitarea va fi efectuată pe parcursul a două zile, drept exemplu poate servi biletul de călătorie cu autocarul, biletul de călătorie cu avionul, și a poliței de asigurare pentru achitarea cheltuielilor legate de tratarea COVID-19.

În cazul apariției unor situații problematice oamenii pot apela a serviciul consular al Ambasadei Republicii Moldova la tel: +380-44-521-22-79 sau email: [email protected]. În cazuri excepționale se va apela linia telefonică de urgență a Ambasadei: + 38 068 384 2016, activă 24/7, inclusiv WhatsApp și Viber.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău