Cetățenii R.Moldova care se află în Italia sunt sfătuiți să respecte recomandările autorităților italiene, în contextul creșterii numărului de infecții cu coronavirus

  • 24 Februarie 2020 08:20
Cetățenii R.Moldova care se află în Italia sunt sfătuiți să respecte recomandările autorităților italiene, în contextul creșterii numărului de infecții cu coronavirus

Cetățenii Republicii Moldova care se află în Italia sunt sfătuiți să respecte cu strictețe recomandările autorităților italiene, în contextul creșterii numărului de cazuri confirmate de infecții cu noul coronavirus în această țară, atenționează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Până în prezent nu există notificări referitoare la cetățeni moldoveni infectați în Italia. Ambasada Republicii Moldova la Roma, împreună cu Consulatele de la Milano și de la Padova, se află în legătură constantă cu autoritățile italiene cu atribuții în gestionarea situației privind coronavirusul. De asemenea, nu există solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor moldoveni, în legătură cu noul coronavirusul, se mai arată în comunicatul ministerului.

Fostul ministru al Sănătății din Guvernul Sandu, Ala Nemerenco, a atras atenția că actualul executiv ar fi trebuit să ia măsuri, încă de sâmbătă, 22 februarie, de când s-a aflat de primele cazuri de infectare din Italia. Potrivi ei, premierul Ion Chicu ar fi trebuit să convoace ședința Comisiei naționale extraordinară de sănătate publică, la care să fie prezentat un Plan de măsuri concret de prevenire a răspândirii coronavirusului, în legătură cu situația de criză din Italia. Presa de la Chișinău a scris că la Aeroport nu se fac verificări ale stării de sănătate a pasagerilor care vin din Italia.

Potrivit ultimelor date, 3 persoane au decedat în Italia din cauza noului coronavirus Covid-19, iar 157 s-au îmbolnăvit. Mai multe orașe italiene, din regiunile de nord se află în carantină.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău