Cetățenii Republicii Moldova aflați în Rusia sunt îndemnați să evite deplasările în Estonia pentru a evita riscul de a fi blocați

  • 01 Decembrie 2023 12:19
Cetățenii Republicii Moldova aflați în Rusia sunt îndemnați să evite deplasările în Estonia pentru a evita riscul de a fi blocați

Cetățenii moldoveni care se află în Federația Rusă și intenționează să călătorească în Republica Estonă sau să tranziteze teritoriul acestui stat, sunt îndemnați să evite deplasările prin punctele de trecere ale frontierei terestre dintre cele două țări pentru a evita riscul de a fi blocați, transmite MOLDPRES.

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă a informat cetățenii că, potrivit anunțului publicat pe pagina oficială a Ministerului Afacerilor Externe de la Tallinn, autoritățile estoniene, fără o preîntâmpinare prealabilă, ar putea închide temporar toate punctele de trecere ale frontierei terestre cu Federația Rusă, din cauza unei potențiale presiuni migratorii.

„În acest context, cetățenii moldoveni care se află în Federația Rusă și intenționează să călătorească în Republica Estonă sau să tranziteze teritoriul acestui stat, sunt îndemnați să evite deplasările prin punctele de trecere ale frontierei terestre dintre cele două țări întru evitarea riscului de a fi blocați, precum și să-și revadă opțiunea și traseul de călătorie terestră spre UE și Republica Moldova”, a precizat Ambasada țării noastre în Federația Rusă.

În cazul unor situații de urgență, cetățenii pot contacta Secția Consulară a Ambasadei la nr. de telefon +7 929 964 9079 (linia fierbinte) sau prin e-mail: [email protected].

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
8,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
8
Sun
7
Mon
6
Tue
7
Arhivă Radio Chișinău