Cetățenii R. Moldova de peste hotare își vor putea perfecta semnătura electronică la ambasadă

  • 11 Mai 19:22
Cetățenii R. Moldova de peste hotare își vor putea perfecta semnătura electronică la ambasadă

Moldovenii din diasporă își vor putea perfecta semnătura electronică prin intermediul misiunilor diplomatice și a oficiilor consulare. Serviciile de certificare a cheilor publice vor fi prestate în străinătate de către Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică, transmite IPN.

În contextul semnării acordului ce va ușura perfectarea semnăturii electronice pentru diaspora moldovenească, directorul Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică, Gheorghe Pantaz, a subliniat importanța simplificării accesului la serviciile publice electronice și depășirii barierelor de interacțiune dintre cetățean și stat. „Prin modernizarea acestui serviciu oferim confort utilizatorilor și facilităm beneficierea de servicii publice electronice calitative la distanță/online. Republica Moldova se aliniază recomandărilor și standardelor țărilor europene”, a declarat Gheorghe Pantaz

Potrivit secretarului general interimar al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Sergiu Odainic, serviciul digitalizat „va oferi un prilej diasporei din Moldova să relaționeze mai facil cu instituțiile de stat din țară”.

Serviciile de emitere a certificatelor cheilor publice vor fi prestate conform legislației și normelor tehnice în domeniul semnăturii electronice avansate calificate.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
31,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Wed
22
Thu
24
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Arhivă Radio Chișinău