Cetățenii din localitățile unde se vor desfășura alegeri locale noi pot verifica listele electorale

  • 29 Septembrie 2022 17:50
Cetățenii din localitățile unde se vor desfășura alegeri locale noi pot verifica listele electorale

Comisia Electorală Centrală (CEC) a îndemnat cetățenii cu drept de vot să verifice corectitudinea informațiilor din listele electorale pentru alegerile locale noi din 16 octombrie, transmite MOLDPRES.

Potrivit CEC, alegătorul poate accesa pagina web a Comisiei www.cec.md, după care va selecta butonul „Verifică-te în Registrul de Stat al Alegatorilor”. El va introduce IDNP-ul și va trece o verificare anti-robot. Astfel, persoana poate afla la ce secție de votare este arondată și care este numărul său de ordine în lista electorală. 

De asemenea, alegătorul poate accesa pagina verifica.cec.md și selecta butonul „Află unde să votezi”, prin indicarea localității și adresei de domiciliu/reședință.

La fel, listele pot fi verificate în localurile birourilor electorale. În baza documentelor doveditoare, persoana poate solicita includerea sau excluderea din lista electorală, precum și corectarea erorilor comise la înscrierea datelor.

Alegătorii pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale până pe data de 15 octombrie.

Pe 16 octombrie se vor desfășura alegeri locale noi în trei localități din țară - satul Sălcuța (raionul Căușeni), comunele Ialpujeni (Cimișlia) și Braniște (Râșcani).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău