Cetățenii care vor să voteze, dar au buletinul nevalabil, pot obține duminică un act de identitate provizoriu

  • 19 Octombrie 2019 13:17
Cetățenii care vor să voteze, dar au buletinul nevalabil, pot obține duminică un act de identitate provizoriu

Cetățenii Republicii Moldova care nu dețin act de identitate sau al căror buletin de identitate nu este valabil, inclusiv cei care nu beneficiază de înlesniri la eliberarea acestui document în condițiile prevederilor legale pot solicita un buletin de identitate provizoriu, care va fi eliberat gratis.

Astfel, în ziua desfășurării alegerilor, duminică, 20 octombrie 2019, centrele multifuncționale ale ASP vor activa conform unui program special de muncă: vor fi deschise în intervalul orar 7:00- 21:00 și vor elibera în mod gratuit buletine de identitate provizorii și vor înmâna actele de identitate confecționate.

Cetățenii vor fi deserviți conform principiului teritorial, la centrele multifuncționale și serviciile eliberare a actelor de identitate în a cărei rază de competență teritorială solicitantul are înregistrare la domiciliu sau la reședința temporară, care este valabilă. Procedura de eliberare a buletinului de identitate provizoriu durează în mediu 15 min.

Cetățenii Republicii Moldova care au depus cererea pentru eliberarea buletinului de identitate în perioada 20 septembrie – 17 octombrie 2019, pot ridica buletinul de identitate până la ziua alegerilor inclusiv și în cazul în care termenul limită al comenzii depășește această dată, indiferent de tariful achitat.

Informații detaliate despre programul serviciilor prestate de Agenția Servicii Publice, lista documentelor necesare, termene, tarife și înlesniri, pot fi vizualizate pe site-ul instituției: www.asp.gov.md sau obține la numerele de telefon 14909 (apeluri naționale) și (+373) 022-257070 (apeluri internaționale).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău