Cetățenii capitalei sunt îndemnați să se deplaseze cu prudență pe trotuare și pe străzi, în contextul vremii cu ninsori

  • 27 Decembrie 2021 12:37
Cetățenii capitalei sunt îndemnați să se deplaseze cu prudență pe trotuare și pe străzi, în contextul vremii cu ninsori

Cetățenii municipiului sunt îndemnați de către autoritățile publice locale de a se deplasa cu grijă pe teritoriul orașului, pe trotuare și pe străzi, în condiții de ninsoare continuă, chiar dacă arterele și căile de acces către instituțiile sociale au fost curățate.

Autoritățile atenționează părinții cu copii minori să-i supravegheze pe cei mici atunci când merg la săniuș sau în spațiile publice din capitală, pentru a evita eventualele traumatisme cauzate de ninsoare.  

Și amatorii de pescuit în bazinele acvatice din municipiu sunt chemați să fie prudenți, deoarece gheața de pe lacuri este foarte subțire și prezintă pericol.

În context, Boris Gâlca, șef interimar al Direcției generale asistență medicală și socială, a apreciat efortul serviciilor de deszăpezire pentru asigurarea practicabilității străzilor și trotuarelor.

Mai mult, autoritățile locale colaborează cu reprezentanții poliției, pentru transportarea oamenilor străzii la Centrul de Găzduire pentru Persoanele fără Domiciliu Stabil din strada Haltei, 2, unde li se oferă adăpost, hrană și îmbrăcăminte. La necesitate, instituția nominalizată își poate extinde numărul de locuri, pentru a face față numărului de solicitări. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău