Cetățeanul Republicii Moldova decedat în accidentul aviatic din Sudan avea peste 35 de ani de experiență în aviație

  • 25 Iulie 2023 18:04
Cetățeanul Republicii Moldova decedat în accidentul aviatic din Sudan avea peste 35 de ani de experiență în aviație

Cetățeanul Republicii Moldova, decedat duminică, 23 iulie, în accidentul aviatic din Sudan, avea peste 35 ani de experiență, fiind personal tehnic, licentiat B2, specializat in aparatura electronica de bord, transmite MOLDPRES cu referire la Autoritatea Aeronautică Civilă.

„A activat in cadrul mai multor companii aeriene nationale, printre care Valan și Air Moldova, fiind licențiat pentru mai multe tipuri de aeronave, cum ar fi AN-26, AN-28, AN-32, TU-134, linia Airbus 320”, indică sursa citată.

Autoritatea Aeronautică Civilă își reafirma solidaritatea si compasiunea față de familiile îndoliate ale echipajului si personalului tehnic. „Este o pierdere incomensurabila pentru colectivul din care au făcut parte și pentru aviația Civilă în general”, a relevat instituția.

Accidentul aviatic s-a produs în seara zilei de duminică, 23 iulie.

Avionul civil s-a prăbușit pe aeroportul din Port Sudan. În urma impactului, nouă persoane și-au pierdut viața, printre care patru soldați. Un copil a rămas în viață.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a confirmat faptul că un cetățean al Republicii Moldova a decedat în urma acestui accident aviatic. Rudele acestuia au solicitat asistență pentru repatrierea corpului. Reprezentanți ai ministerului au declarat că responsabilii consulari din cadrul MAEIE depun efortul necesar pentru a acorda ajutor în acest caz.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău