Un cetățean al Republicii Moldova a decedat în urma unui accident aviatic în Sudan

  • 25 Iulie 2023 14:09
Un cetățean al Republicii Moldova a decedat în urma unui accident aviatic în Sudan

Un cetățean al Republicii Moldova a decedat în urma unui accident aviatic în Sudan. Informația a fost confirmată pentru TVR Moldova de către Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău (MAEIE).

„Confirmăm faptul că un cetățean al Republicii Moldova a decedat în urma unui accident aviatic în Sudan. Rudele acestuia au solicitat asistență pentru repatrierea corpului, iar responsabilii consulari din cadrul MAEIE depun efortul necesar pentru a acorda ajutor”, precizează MAEIE într-o notă informativă, scrie sursa citată.

Precizăm că, nouă persoane, printre care patru soldați, și-au pierdut viața duminică seara în urma prăbușirii unui avion civil pe aeroportul din Port Sudan, în estul Sudanului, cruțat de războiul care face ravagii din 15 aprilie între generalii aflați la putere.

Potrivit presei, un copil a supraviețuit" în prăbușirea acestui "avion civil Antonov" aeroportul din Port Sudan, a precizat armata într-un comunicat, potrivit AFP. Aerportul este singurul în funcțiune în țara în care războiul a făcut aproape 4.000 de morți și peste 3,3 milioane de persoane strămutate și refugiați.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,57 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău