Cererea pentru stabilirea pensiei poate fi depusă online

  • 01 Ianuarie 2022 13:25
Cererea pentru stabilirea pensiei poate fi depusă online

Începând cu 1 ianuarie 2022 cererea de stabilire a pensiei pentru limită de vârstă, precum și cea pentru dizabilitate poate fi depusă în mod electronic, cu aplicarea semnăturii electronice, anunță Casa Națională de Asigurări Sociale.

Acest lucru este posibil prin intermediul paginii-web oficiale a Casei Naționale de Asigurări Sociale www.cnas.gov.md, accesând bannerul „e-Cerere Stabilire pensie".

Persoanele care nu dețin semnătura electronică sau nu au posibilitatea de a depune cererea online pentru stabilirea pensiei se pot adresa la Casa Teritorială de Asigurări Sociale conform vizei de domiciliu.

Serviciul „e-Cerere Stabilire pensie", facilitează accesibilitatea beneficiarilor la solicitarea stabilirii pensiei, totodată reduce termenul de prestare a serviciului, iar beneficiarii vor obține informația mult mai rapid și nu vor suporta cheltuieli de deplasare.

Totodată, începând cu 1 ianuarie 2022 se majorează termenul de solicitare a pensiei pentru limită de vârstă și de dizabilitate, acesta fiind majorat de la 30 de zile până la 90 de zile de la data îndeplinirii condițiilor de pensionare sau de la data încadrării în grad de dizabilitate. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău