Ceremonia de aprindere a flăcării olimpice pentru JO 2020 se va desfășura fără spectatori, anunță organizatorii

  • 09 Martie 2020 14:26
Ceremonia de aprindere a flăcării olimpice pentru JO 2020 se va desfășura fără spectatori, anunță organizatorii

Ceremonia de aprindere a flăcării olimpice pentru JO 2020 de la Tokyo, programată la joi la Olympia, în Grecia, se va desfășura fără spectatori, după mai bine de 35 de ani, după ce organizatorii au introdus măsuri stricte de protecție împotriva epidemiei de coronavirus, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Este pentru prima oară de la Jocurile Olimpice din 1984, desfășurate la Los Angeles (SUA), când această ceremonie tradițională se va derula fără spectatori, a căror prezență va fi interzisă și la repetiția generală de miercuri.

Mult-așteptatul eveniment al aprinderii flăcării olimpice, care se face atât pentru Jocurile de vară, cât și pentru cele de iarnă, atrage în general mii de spectatori, din Grecia și din străinătate.

"Ceremonia de aprindere a flăcării olimpice se va face fără prezența spectatorilor și cu doar 100 de invitați și oaspeți acreditați", a precizat Comitetul olimpic grec într-un comunicat, precizând totodată că "repetiția generală din 11 martie va fi închisă spectatorilor și presei".

Numărul persoanelor din interiorul fostei arene antice va fi de asemenea redus, doar câteva zeci de reprezentanți ai Jocurilor de la Tokyo, dintr-un grup de 150 de persoane, primind acordul să asiste la eveniment.

Ceremonia din 12 martie va fi urmată de o ștafetă de șapte zile prin Grecia, înainte ca flacăra olimpică să fie predată în mod oficial reprezentanților Jocurilor de la Tokyo.

Duminică, Grecia a anunțat o interdicție de două săptămâni pentru evenimentele sportive cu spectatori, în condițiile în care numărul persoanelor infectate cu Covid-19 a crescut la 73. Prefectura Ilia, din care face parte Olympia, se numără printre zonele cele mai afectate de coronavirus din Grecia.

Primarul Olympiei i-a scris, de altfel, președintelui Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, propunându-i amânarea ceremoniei până în luna mai.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău