Centura orașului Ungheni, gata până în octombrie 2017

  • 03 Ianuarie 2017 07:32
Centura orașului Ungheni, gata până în octombrie 2017

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor împreună cu inginerii supervizori - consorțiul WSP Techinc, și contractorul, compania cehă OHL, au elaborat un Plan de măsuri care va asigura accelerarea tempoului și finalizarea lucrărilor de construcție a drumului de ocolire a orașului Ungheni până în luna octombrie 2017, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, la sfârșitul trimestrului întâi va fi anunțată data unei vizite în teren a conducerii MTID, a Delegației UE și a reprezentanților societății civile, în scopul inițierii unei monitorizări publice a desfășurării acestui proiect, finanțat din grantul acordat Republicii Moldova de către Uniunea Europeană.

Construcția drumului de ocolire Ungheni, care face parte din drumul R1 Chișinău – Ungheni - Sculeni-frontiera cu România, va micșora numărul de vehicule grele care în prezent circulă prin localitate, astfel încât va crește siguranța rutieră din zonă. La fel, se va reduce distanța între Chișinău și Iași cu 24 de kilometri, ceea ce va determina costuri mai mici pentru utilizatorii drumului.

Grantul oferit de UE pentru drumul de ocolire a orașului Ungheni depășește 10 milioane de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău