Centrul pentru Jurnalism Independent a oferit premii celor mai buni jurnaliști ai anului

  • 17 Decembrie 2021 08:00
Centrul pentru Jurnalism Independent a oferit premii celor mai buni jurnaliști ai anului

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) a decernat cele 10 premii pentru cei mai buni 10 jurnaliști ai anului 2021, dar și alte premii speciale. Premierea a avut loc în cadrul Galei Anuale a Clubului de Presă al CJI, aflat la cea de-a 27-a ediție. Jurnaliștii au depus dosarele cu materialele jurnalistice la CJI, iar un juriu format din mai mulți jurnaliști experimentați de peste hotare și din Republica Moldova a desemnat învingătorii. informează IPN.

Juriul a ținut cont de respectarea principiilor etice și deontologice, de imparțialitate, profunzime, calitatea sunetelor și a imaginilor.

La categoria „Jurnalism de investigație” au fost desemnați câștigători Victoria Borodin de la „Ziarul de gardă” și echipa „Cu sens”, care activează de 2 ani. La categoria „Reportaj” au fost premiați Aliona Ciurcă de la „Ziarul de Gardă”, Mia Bucătaru de la „Oameni și kilometri” și Natalia Titova de la „News Maker”. La categoria Talk show/dezbatere au fost premiate Elena Guțu și Marina Afanas – emisiunea „Obiectiv comun” de la TVR. La categoria „Long read” – echipa „Oameni și kilometri”, care a împlinit 5 ani de existență și echipa „New Maker”.

La categoria „Podcast” a fost premiată Mariana Țâbuleac – Ciobanu, pentru podcastul „Depășim prejudecăți”. La categoria Artă fotografică premiul a fost obținut de Mihail Călărășan de la „Oameni și kilometri”.

CJI a mai oferit în cadrul ediției din acest an a Galei câteva premii speciale. La categoria „Evoluția anului” a fost premiat site-ul „Moldova.org”. Premiul „Speranța anului” a fost acordat lui Andrei Bordian de la Rezina de la „În obiectiv”, la un an de activitate și, de asemenea, Iulianei Volcova de la „Bas TV”. Premiul de excelență, acordat unor personalități notorii pentru întreaga carieră, a fost acordat în acest an Anetei Grosu de la „Ziarul de gardă”.

Evenimentul a fost desfășurat cu susținerea partenerilor de la Comitetul pentru libertatea presei și Misiunea OSCE în Republica Moldova. CJI este un ONG care acordă asistență jurnaliștilor și instituțiilor media din Republica Moldova și este prima instituție care a adus educația media în școli. CJI și-a asumat misiunea de a sprijini jurnalismul profesionist și își propune să contribuie la afirmarea unei prese de calitate, independente și imparțiale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău