Centrul municipal pentru persoanele fără domiciliu stabil activează non-stop în lunile de iarnă

  • 16 Noiembrie 2023 17:54
Centrul municipal pentru persoanele fără domiciliu stabil activează non-stop în lunile de iarnă

În perioada 1 noiembrie – 31 martie, Centrul municipal pentru persoanele fără domiciliu stabil prestează servicii non-stop, pe timp de zi și de noapte. În prezent, acesta găzduiește 44 de beneficiari, comunică MOLDPRES.

Potrivit municipalității, beneficiarii sunt aduși la Centru de către reprezentanții poliției, prin îndreptare de la Direcțiile asistență socială de sector, din spitale, ca urmare a informării în teritoriu sau vin singuri. 

Capacitatea Centrului este de 100 de locuri, iar la necesitate instituția poate să primească până la 150 de persoane. În centru, oamenii fără adăpost beneficiază de hrană caldă, de 3 ori pe zi, precum și de îmbrăcăminte, încălțăminte și produse de igienă.

La Centrul de găzduire sunt adăpostiți în prezent și 30 de persoane cu dizabilități, dintre care unii nu se pot deplasa, iar alții au nevoie de îngrijiri paleative.

Municipalitatea face apel către cetățenii capitalei să informeze despre cazurile cu persoane care se află în stradă pe vreme rece și au nevoie de ajutor. Astfel, oamenii sunt îndemnați să-i direcționeze pe boschetari la Centrul municipal de profil, din stradela Haltei, 2 sau să anunțe aceste situații la numărul unic pentru apeluri de urgență „112”.

Bugetul Centrului de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil pentru anul 2023 este de 7,2 milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău