Centrul de Sănătate Criuleni, dotat cu echipament medical din fonduri japoneze

  • 17 Mai 2017 11:21
Centrul de Sănătate Criuleni, dotat cu echipament medical din fonduri japoneze

Centrul de Sănătate Criuleni a fost dotat cu echipament medical performant din fonduri japoneze. Ceremonia de dare în exploatare a acestuia va avea loc joi, 18 mai.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Japoniei în Republica Moldova, valoarea grantului oferit de guvernul nipon este de peste 61 de mii de dolari, transmite IPN.

Proiectul de modernizare a echipamentului medical a fost implementat în cadrul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone”, lansat în 2015. A fost achiziționat un aparat de ultrasonografie, electrocardiograf, analizor de biochimie, coagulometru semiautomat, termostat, centrifugă de laborator, analizor de hematologie, spirograf, analizor semiautomat de urină. Aparatele procurate ar urma să faciliteze accesul locuitorilor din Criuleni la analize medicale de laborator și servicii de tratament.

Ultrasonograful și electrocardiograful din gestiunea centrului erau foarte învechite și nu aveau capacitatea de a deservi toți pacienții care necesitau asemenea examinări. În 2013, mai mult de o mie de persoane din cele șase mii care aveau nevoie de serviciile unui aparat de ultrasonografie, au fost nevoiți să se deplaseze la Chișinău. Situația cu electrocardiografie era și mai complicată, în 2013 doar jumătate din cei 23 de mii de oameni care aveau nevoie de examinări în acest sens au fost deserviți de Centrul de Sănătate Criuleni.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău