Centrul de Politici și Reforme îi cere explicații lui Igor Dodon cu privire la privatizarea hotelului „Codru”

  • 14 Iunie 2017 15:10
Centrul de Politici și Reforme îi cere explicații lui Igor Dodon cu privire la privatizarea hotelului „Codru” Sursa: codru.md

Centrul de Politici și Reforme (CPR) solicită Președinției să ofere informații despre posibila implicare a lui Igor Dodon, în calitate de fost ministru al economiei, în privatizarea, în 2008, a hotelului „Codru”, transmite IPN.

CPR menționează că Igor Dodon, fiind întrebat de câteva ori despre atribuțiile sale în acest proces, a răspuns că împreună cu fostul premier Zinaida Greceanîi au adresat o scrisoare secretizată fostului președinte Vladimir Voronin.

CPR menționează că prin secretizarea scrisorii Igor Dodon a confirmat suspiciunile în privința sa referitor la procesul de privatizare. CPR notează că nu se atribuie la secret de stat și nu pot fi secretizate informațiile privind faptele de încălcare a legii de către persoanele cu funcții de răspundere. Se interzice secretizarea informațiilor în cazul în care aceasta s-ar putea răsfrânge negativ asupra realizării programelor de stat și de ramură ale dezvoltării social-economice și culturale sau ar putea reține concurența dintre agenții economici.

În baza legii cu privire la accesul la informație, CPR solicită președintelui Igor Dodon să oferite informația referitor la indicațiile date, în calitate de fost ministru al economiei, șefului Agenției Proprietății Publice, instituție responsabilă de administrarea proprietății statului, aflată în subordine directă. La fel, se cere să fie pusă la dispoziție informația privind instituțiile sesizate și solicitările unde Igor Dodon își expune suspiciunile despre procesul de privatizare a hotelului.

CPR îi mai cere lui Igor Dodon să dispună, în calitate de președinte al Republicii Moldova, publicarea scrisorii semnate de el și de premierul de atunci Zinaida Greceanîi, către șeful statului de atunci Vladimir Voronin. Totodată, i se cere să explice motivul pentru care scrisoarea sus-menționată a fost secretizată. Se mai cere să fie oferit răspunsul care a fost dat la scrisoarea adresată președintelui Voronin, iar în cazul în care și această informație este secretizată, să se dispună desecretizarea acesteia.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău