Centrala nucleară din Zaporojie, deconectată din nou de la alimentarea externă cu energie

  • 17 Octombrie 2022 15:55
Centrala nucleară din Zaporojie, deconectată din nou de la alimentarea externă cu energie

Centrala nucleară ucraineană Zaporojie, ocupată de trupele ruse, a fost din nou deconectată de la sursele externe de alimentare cu energie electrică, surse care sunt foarte importante pentru răcirea reactoarelor, a anunțat luni operatorul ucrainean al centralei, Energoatom, relatează agenția DPA.

Potrivit acestui operator, ultima linie de alimentare a fost deconectată din nou în cursul nopții de duminică spre luni ''în urma unui bombardament al armatei ruse''. Prin urmare, generatoarele diesel au fost puse în funcțiune pentru a înlocui sursele externe de alimentare.

Aceasta centrală se află în zona orașului Energodar, nu departe de linia frontului ce separă în sudul Ucrainei teritoriile controlate de Kiev și cele ocupate de trupele ruse, în timp ce armata ucraineană câștigă teren în urma unei contraofensive, transmite Agerpres.

Centrala Zaporojie, care furnizează circa o treime din producția de energie electrică a Ucrainei, este din luna august ținta unor bombardamente pentru care Moscova și Kievul se acuză reciproc și care au stârnit temeri față de un posibil nou Cernobîl.

Centrala se află din luna martie sub controlul trupelor ruse, dar este operată de personal ucrainean.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău