Centenarul Marii Uniri | „Povestea Marii Uniri'', la Curtea Domnească de la Piatra-Neamț

  • 05 Septembrie 2018 16:47
Centenarul Marii Uniri | „Povestea Marii Uniri'', la Curtea Domnească de la Piatra-Neamț

Primăria municipiului Piatra-Neamț va organiza ''Povestea Marii Uniri'', eveniment realizat cu finanțarea Ministerului Culturii și Identității Naționale și dedicat Centenarului, ce se va desfășura, pe 9 septembrie, în Piața Curtea Domnească.

Prin această acțiune, municipalitatea dorește să aducă în fața publicului, cu ajutorul trupelor de reconstituire istorică, cele mai importante momente ale armatei române din Primul Război Mondial, se arată într-un comunicat de presă, remis AGERPRES, de Primăria Piatra Neamț.

Pe parcursul zilei de 9 septembrie se vor pune în scenă momente importante ale zilei de 1 Decembrie 1918 de la Alba Iulia iar vizitatorii vor putea vedea arme și obiecte folosite în timpul primei conflagrații mondiale de către soldații români.

Deschiderea va avea loc la ora 12,00 cu prezentarea trupelor participante, respectiv Garda Unirii Alba Iulia, IR 33 Cetatea Aradului, Tradiții Ostășești și Historia Renascita - "Detașamentul Mateiaș".

Vor urma reconstituiri istorice din Primul Război Mondial urmate de "Povestea Marii Uniri" prezentată de personalitățile Unirii și Garda Națională de la Alba Iulia, cu sprijinul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

Spectacolul "100 de ani de istorie" va îmbina demonstrațiile de teatru, dans și muzică a acțiunii plasată între anii 1913 și 1 decembrie 1918.

Evenimentul se va încheia cu ''Povestea Marii Uniri'' realizată prin intermediul videoproiecției 3D, pe clădirea Muzeului de Artă de la Curtea Domnească.

Sursa: AGERPRES

Sursa foto: Municipiul Piatra-Neamt/Facebook

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău