Centenarul Marii Uniri | Ediție specială a salonului de carte Bookfest, la Chișinău

  • 19 August 2018 09:44
Centenarul Marii Uniri | Ediție specială a salonului de carte Bookfest, la Chișinău

Salonul de Carte Bookfest trece Prutul pentru a treia oară. Ediția de anul acesta va avea loc în perioada 29 august-2 septembrie, la Moldexpo, și va reuni cele mai importante edituri din România și Republica Moldova, în 60 de standuri individuale, cu o ofertă de peste 50.000 de volume.

„Cartea rămâne și azi indispensabilă în dezvoltarea societății, iar lectura în limba română este pentru noi nu doar o datorie culturală, dar și una istorică și identitară. Parteneriatul cu Institutul Cultural Român și Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni a făcut posibil la Chișinău acest extraordinar eveniment, iar succesul de care s-a bucurat ne aduce anul acesta deja la cea de-a treia ediție”, a declarat ministrul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, Monica Babuc.

„Edițiile anterioare au demonstrat un fapt îmbucurător și anume că dincolo de Prut cartea românească cuvântă și este dorită de cititorii de toate vârstele. Multe sunt argumentele ce vin  în sprijinul continuității și permanentizării Bookfest-ului la Chișinău, însă cel mai elocvent argument este mesajul pe care îl transmite cartea românească, care cu siguranță va contura perspectiva unui început de nou Centenar pentru români și România”, a spus și Nicolae Brînzea, director adjunct al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni.

„A treia ediție Bookfest la Chișinău este dovada bunei conlucrări între editorii și autoritățile din ambele state, în beneficiul publicului. Salut faptul că Ministerul Culturii și Identității Naționale a intrat în consorțiul de parteneri chiar în anul Centenarului și sper ca și alte instituții prestigioase să-i urmeze exemplul”, a precizat Grigore Arsene, președintele Asociației Editorilor din România.

Organizatorii Salonului de Carte anunță că programul integral al evenimentelor din cadrul ediției Bookfest Chișinău 2018 va fi disponibil în curând pe www.bookfest.ro, dar și pe pagina oficială de Facebook a Salonului Internațional de Carte Bookfest.

Intrarea va fi liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât și la toate evenimentele programate pe durata acestuia.

Ministerul Culturii, Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Ministerul Culturii și Identității Naționale, Institutul Cultural Român, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Uniunea Editorilor din Republica Moldova și Asociația Editorilor din România sunt instituțiile care organizează anul acesta Salonul de Carte Bookfest Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău